Novinky

Red Bull RB15: získá s ním Honda titul ve formuli 1?

Stáj Red Bull Racing představila svůj efjedničkový monopost RB15 pro letošní sezonu. Ačkoli není pro loga Aston Martin pomalu kam šlápnout, pod kapotáží bude poprvé pracovat pohonný systém Honda. Na to upozorňuje malý nápis na zádi a logo H uprostřed nosu.

Monopost v černo-červené barevné kombinaci vypadá parádně, ale bohužel – jedná se pouze o outfit pro představení monopostu, závodit prý bude v jiném zbarvení. A předpokládám také, že ani aerodynamika není ještě finální, aby tým předčasně neprozradil nejnovější Neweyho magii. 😉 Jinými slovy si vlastně Red Bull mohl tu premiéru klidně odpustit. 😀

Jak už bylo řečeno předevčírem, Red Bull může letos počítat s pomocí stáje Scuderia Toro Rosso a Honda, která dodává pohonný systém dvěma týmům, bude mít k dispozici výrazně více dat, než vloni, kdy výkonnost STR s Hondou příjemně překvapila.

Red Bull předpokládá, že na tom nebude hůř, než vloni s Renaultem, jinými slovy tedy očekává, že na tom bude lépe a přestože oficiální stanovisko týmu je, že v první sezoně s Hondou neočekává útok na titul mistra světa, tajně nejspíš doufá, že by se to za příznivých okolností přece jen mohlo podařit, pokud Japonci opravdu odvedli tak dobou práci, jak naznačují ve svých prohlášeních.

Aby bylo jasno – Honda netvrdí, že má techniku na úrovni Mercedesu, ale očekává, že bude na začátku sezony v lepší formě, než Renault a v průběhu roku by ráda co nejvíce stáhla ztrátu na Mercedes a Ferrari. Současně ale dopředu varuje, že jí určitě povolený počet komponentů nebude stačit. Ne snad (doufejme) z důvodu nespolehlivosti, ale kvůli nutnosti nasazovat v průběhu roku nové díly. Tak držte palce, třeba si letos připíše další Pohár konstruktérů. 😉

3 komentáře: „Red Bull RB15: získá s ním Honda titul ve formuli 1?

  • tak zas bude komu fandit… kazit nedeli si moc nebudu, ale obcas mrknu po ocku jak jim to jde 🙂 Tyhle barvy by byly paradni, skoda.

    • Přesně, jak píšeš. 😉

Komentáře nejsou povoleny.