Novinky

TRD a Modellista: tuningové pakety pro novou Toyotu RAV4

Aftermarketová divize Toyota Racing Development (TRD) na domácím trhu představila dvě individualizační verze modelu RAV4 – Street Monster a Field Monster. Ta první je určena těm, kdo jezdí výhradně po silnicích, druhá cílí na řidiče, kteří auto využijí i v lehkém terénu. Dvojici kitů přináší souběžně také stylingová divize Toyoty Modellista, která prezentuje silniční sadu Urban Solid Strider a off-roadový Jaos.

Toyota TRD RAV4 Street Monster dostala opravdu agresivní bodykit s masivními nárazníky, prahy i nástavci blatníků, trošku to na mě dálá dojem, že se TRD snaží sebrat zákazníky extrémistickým firmám jako je Liberty Walk nebo Wald International. Že není radno s tímhle autem sjíždět ze silnice naznačuje i omezení světlé výšky podvozku na pouhých 121 mm.

Toyota TRD Field Monster vychází z varianty Adventure, modifikace nárazníků jsou výrazně decentnější, ale ani tady nechybí robustnější nástavce blatníků. TRD navíc přidává polepy dveří, zahrádku, 17″ kola s terénními pneumatikami, zástěrkami a další drobnosti. TRD dále nabízí samostatné prvky výbavy, jako jsou 20″ kola TRD TF X-Limited, sportovní podvozky, koncovky výfuku, aktivní stabilizátory a další příjemnosti.

Modellista se zaměřuje výhradně na vzhledovou stránku věci, tam žádné podvozky nečekejte, off-roadově se tvářící Jaos (opět postavený na variantě RAV4 Adventure) má dokonce 20″ kola a přední radlice s imitací rámu a spodního ochranného plechu nenechá nikoho na pochybách, že jejím největším nepřítelem budou obrubníky na parkovištích nákupních center. Parády tam ale nadělají majitelé spoustu. 😉 Musím říct, že jako hodně zajímavé hodnotím plastové prvky na C sloupcích, které jej opticky zužují a naopak dávají vyniknout střešnímu křídlu.

Modellista RAV4 Urban Solid Strider je podobného ražení jako Street Monster od TRD, ale celkově méně přehnaný. Decentnější jsou nárazníky i prahy, výraznější design mají naopak devatenáctipalcová kola a víc se mi líbí i maska chladiče. Auta lze také vylepšit řadou doplňků interiéru, bohaté ambientní podsvícení nevyjímaje.