Novinky

Grand Seiko: speciální edice hodinek (nejen) pro majitele Nissanů GT-R

Partnerství výrobců hodinek a automobilových značek nebo závodních týmů jsou vcelku běžná a jsem si jistý, že tohle vám udělá radost. Moje oblíbená japonská hodinářská firma Seiko se teď dala dohromady s Nisanem a společně oslavily dvojité výročí speciální edicí hodinek Grand Seiko (SBGC229).

Hodinky mají jméno, za jehož délku by se nestyděl ani africký kmenový náčelník – Grand Seiko Spring Drive 20th & Nissan GT-R 50th Anniversary Limited Edition, které vlastně prozrazuje vše podstatné. Vznikly na počest padesátého výročí existence modelů GT-R a skvěle se tak budou hodit ke speciální edici Nissan GT-R 50th Anniversary, současně ale připomínají dvacet let existence unikátního hodinářského strojku Seiko Spring Drive, jenž spojuje pohon pružinou s přesností quartzového kalibru.

Modrý keramický povlak pouzdra a modré indexy sčítačů má být připomínkou kultovního laku Bayside Blue, řemínek zase evokuje bílé rychlé pruhy starších závodních Skylinů GT-R. Pod safírovým dýnkem je vidět automatický kalibr Spring Drive 9R96 s 52 kameny a 72hodinovou rezervou chodu, na jehož rotoru je umístěn zlatý emblém GT-R.

Hodinky nejsou naštěstí jen japonskou záležitostí, budou k dostání v vybraných dealerů značky celosvětově, filtrem ale bude cenovka, která bude atakovat hodnotu 490 tisíc korun. Těšit se z nich bude moci pouze 200 lidí na světě.