Novinky

Super GT 2019 Suzuka: Lexus rozdrtil konkurenci

Japonské závody gétéček mají za sebou třetí podnik a ze svatostánku Hondy si odnáší všechny skalpy Lexus. Ve třídě GT500 ovládly závod Lexusy LC 500 – patřila jim první řada už na startu, do druhé se postavilo NSX GT a Nissan GT-R. Závod tentokrát nesabotovalo počasí, ale pro změnu technické komplikace a problémy s pneumatikami, které vyřadily z boje o přední příčky dvojici nissanů i hond.

Nic z toho ale nepotkalo stáj au TOM´S, která stylem start-cíl závod vyhrála před kolegy ze stáje KeePer TOM´S. Dominanci Lexusu završil bronzovou příčkou závoďák WAKO´S 4CR, nejlepší hondou bylo čtvrté Aguri (zase!). Nejúspěšnější GT-R dojelo až na osmé příčce. Tak snad to nebude podobné ve všech závodech, které se pojedou na suchu, jakkoli by se to příznivcům Toyoty určitě líbilo… 😉

Aby toho nebylo málo, Toyota tentokrát smázla konkurenci i v kategorii GT 300. Vyhrál Lexus RC F GT3 před Toyotou 86 MC a Subaru BRZ GT300. NSXkám patřilo až 6. a 7. místo a mizérii Nissanu na Suzuce potvrdilo až deváté místo GT-R Nismo GT3.