Novinky

Korona virus zavřel továrny Hondy, Toyoty, Mitsubishi a Nissanu

O čínském korona viru a dění (nebo hysterii, chcete-li) kolem něj si můžete myslet cokoli, ale faktem je, že velmi komplikuje fungování i těch největších firem jako je Apple nebo Ikea. A škodí i automobilkám. Epicentrum viru – velkoměsto Wuhan je totiž jedním z hlavních dopravních i průmyslových uzlů Číny a ovlivňuje tak fungování celé země. Má tedy dopad i na značky Honda, Toyota, Mitsubishi a v regionu staví továrnu také Nissan.

A všechny tyto továrny jsou nyní na prodloužených prázdninách po skončení oslav čínského Nového roku. Hondu zasáhl virus asi nejvíc, mimo provoz jsou dvě továrny na výrobu motocyklů a jedna automobilová, firma také evakuovala své zahraniční zaměstnance z Číny. Kdy bude výroba obnovena, není zatím známo.

Aby toho nebylo málo, hlavní dodavatel dílů Hondy, společnost Ftech uzavřela provoz ve Wuhanu a přesunula výrobu pedálů na Filipíny. Toyota má v úmyslu obnovit produkci 9. února, její továrny však nejsou přímo ve Wuhanu. Mitsubishi, které má dva závody poblíž Šanghaje, je (snad) otevře ke stejnému datu.

2 komentáře: „Korona virus zavřel továrny Hondy, Toyoty, Mitsubishi a Nissanu

  • Bohužel, koronavirus zasáhne výrobu napříč všech odvětví, to není jen o automobilce, která vyrábí auta čistě pro čínský trh, v Číně vyrábí ¾ světa. My už ve firmě taky tento týden dostali přední odhady odsunutí dodávek o dobrý měsíc dál a to byly teprve první odhady, reálně to bude určitě víc. Jsem na to vážně zvědavej jaký problémy teď budou

    • no taky akciovy indexy apod. veci pekne klesaj, hlavne v ty cine. Ekonomicky ten virus bude pekne drahej.

Komentáře nejsou povoleny.