Novinky

Toyota GR86 Trueno: speciální edice na počest legendy

Kdo by neznal ikonická japonská kupé Toyota AE86 Levin a AE86 Trueno – zadokolkové sporťáky na bázi corolly se staly kultem v komunitě drifterů (zejména pak ten posledně jmenovaný model) a není žádným tajemstvím, že novodobé 86, respektive GT 86 a současné GR86 mělo na hachiroku navázat. Minimálně co se designu týče, se to nepovedlo, ale teď teď přichází speciální edice GR86 Trueno, která chce odkaz na původní AE86 ještě zvýraznit.

Toyota GR86 Trueno Edition dostala barevnou kombinaci „Halo“, tedy bílý lak s černou kapotou, pruhy na bocích, křidélkem na víku kufru, klikami, zpětnými zrcátky a 18″ koly. Bude ale i v provedení Track bRed. Ale edice není jen o grafice, dostane také brzdy Brembo s červenými čtyřpístkovými třmeny vpředu a dvoupístkovými vzadu a speciálně naladěné tlumiče Sachs, využívající dusík a olej. Vše ostatní zůstává při starém. Edice je určena pro USA a vznikne 860 exemplářů.

Jeden myslel na “Toyota GR86 Trueno: speciální edice na počest legendy

  • Nějak Toyota tu verzi tS od Subaru pojmenovat musela, tak koukám, že pruhy na kapotě a červená místo oranžové na třmenech, co by taky člověk nechtěl, za ty prachy:-)

Komentáře nejsou povoleny.