Novinky

Honda obnoví výrobu náhradních dílů pro roadster S2000! Zjišťuje, o které bude zájem.

Honda na TAS potěšila představením sady 20th Anniversary pro sporťák S2000 a nedávno potvrdila, že díly budou sice dostupné primárně v Japonsku, ale bude možné je objednat i v USA a to do 19. února 2021. V nabídce tedy zůstanou pouze jediný rok. A to ještě ne všechny, například v pěti krocích stavitelný podvozek (za 170 500 jenů) vznikne pouze v počtu 500 sad, takže předpokládám, že je vyprodaný už teď. V počtu pouhých 2000 kusů vznikne ale třeba i obyčejný kryt původního rádia s logem edice (8800 jenů).

Sada je k dispozici primárně pro faceliftovanou verzi AP2, na předešlou AP1 nebude pasovat nárazník, sportovní podvozek nebo právě kryt rádia, ostatní díly by měly být kompatibilní. Honda také zveřejnila nové fotografie auta s kompletním 20th Anniversary packem. Ale to jsem hned na začátku trošku odbočil a spojil dvě témata do jednoho. 😉

Co je pro stávající i budoucí majitele ještě důležitější – Honda se rozhodla obnovit výrobu některých náhradních dílů, které lze špatně (nebo vůbec) sehnat v druhovýrobě. Půjde tedy o stejný program, jaký má pro GT-R Nissan nebo pro MX-5 Mazda. A Honda navíc dává fanouškům možnost pomoci s výběrem potřebných komponentů. Podněty s tagem #S2000PartsCatalog bude sbírat na Facebooku a Twitteru do 30. dubna a majitelé aut tak mohou automobilce sdělit, co se špatně shání nebo o čem si myslí, že bude obtížné koupit v budoucnosti. V květnu Honda oznámí výsledky průzkumu a v červnu bude zprovozněna webová stránka pro příjem objednávek.

Jeden myslel na “Honda obnoví výrobu náhradních dílů pro roadster S2000! Zjišťuje, o které bude zájem.

  • mohli by spis vyrobit gumu na zadni vrata na moje :-/

Komentáře nejsou povoleny.