Novinky

Nissan Navara-R: vzniká pick-up s technikou GT-R

Takhle to dopadá, když se patrolheadi doma nudí v covidové karanténě…

Jak je vidět, technika Nissanu GT-R láká k různým šíleným nápadům. Nissan Juke-R asi všichni znáte, teď se ale rodí něco ještě podivnějšího – superpick-up. 😀 Britská společnost SB Motorsport (SBM) staví driftovací Nissan Navara s očekávaným výkonem 1000 koní!

Projekt, jenž vznikl vyloženě z nudy v době anicovidových opatření v hlavě zakladatele firmy Stephena “Baggsy” Biagioniho, je zatím v rané fázi, ale existují už vizuály, jak Frankenpick-up bude vypadat – a bude vypadat fakt zle. 😉 Nebohá navara dostane pod kapotu motor V6 3,8 l (VR38) se dvěma turby z jeho oblíbeného Nissanu GT-R a k němu ještě pár dalších drobností. Mimo jiné také zavěšení z GT-R, agresivní bodykit, posílené brzdy, ale třeba i ochrannou klec, která zároveň nepříliš pevné auto vyztuží.

Přestože bude připravovaný Nissan Navara-R určen pro driftovací soutěže (nebo minimálně exhibice), měl by i přes všechny úpravy ponechat silniční homologaci. Takže pokud někdy v budoucnu potkáte na silnici podobné monstrum, nepokoušejte se provokovat, ať už pojedete s čímkoli. 😀