Novinky

Jako Subaru Desert Racer: off-roadový kit pro XV

Subaru XV je velmi schopný crossover, jenž svými schopnostmi mimo silnice zahanbí většinu běžných současných SUV, ale co když vám ani tohle nestačí? V tom případě má řešení kalifornská firma Crawford Performance, které připravila kit s názvem Desert Racer. Nikoli náhodou – provedené úpravy (svým způsobem 😉 ) připomínají stejnojmenný závodní speciál pro Baja 500, představený automobilkou Subaru vloni a postavený právě firmou Crawford.

Sada pro Subaru XV/Crosstrek se jmenuje Crawford Performance CDR Series Lift Kit a jejím základem je zvýšení světlé výšky o dva palce (50 mm) vpředu 1,5 palce (38 mm) vzadu – a to nikterak komplikovaně – tlumičové vzpěry dostaly hliníkové podložky ve zmíněných rozměrech a prodlouženy byly i další související prvky zavěšení. Dále došlo k rozšíření rozchodu a prodloužení původních stabilizátorů. Provedené úpravy nemají vliv na funkčnost ABS, jen jsou prodlouženy hadice.

Sada se prodává jako kit pro svépomocnou montáž za 550 dolarů, změny vzhledu a speciální pneumatiky už nejsou součástí sady, auto si může každá majitel dále zkrášlit dle svých představ.