Novinky

Datsun 240Z: český restomod ve stylu klasického roadsteru

Pravidelní čtenáři japan-cars.cz už určitě dobře ví, že jsem sklaní příznivce aut bez střechy. Což, jak asi chápete, není úplně kompatibilní s fandovstvím do japonských aut, protože jejich výrobci s kabriolety a roadstery trestuhodně skblili – většina kultovních japonských sporťáků neměla otevřenou variantu, což je nepochybně škoda.

Třeba takový Datsun 240Z – nádherné klasické kupé, určitě jeden z nejlepších japonských sporťáků vůbec, ale roadster z něho nevznikl. Ale co kdyby se někdo rozhodl z něj otevřené auto udělat? Na české(!) facebookové stránce Abimelec Design se objevila úžasná restomod konverze 240Z Roadster (nebo možná spíš Speedster), jedná se však pouze o grafickou vizualizaci, reálné auto z toho bohužel nevznikne (pokud se někdo nebude touto kreací inspirovat 😉 ).

Auto dostalo nizoučké čelní sklo z Shelby Cobra (takže proto ten speedster 😉 ), vytažené blatníky a zrenovovaný interiér i kufr, v němž lze spatřit rozpěru zadních tlumičů. Podle mě je to hodně dobré práce v grafickém editoru, takový roadster bych si nechal líbit i ve skutečnosti.

Jeden myslel na “Datsun 240Z: český restomod ve stylu klasického roadsteru

  • na tech fotkach to vypada jak anglicak trochu 🙂 ale hezkej

Komentáře nejsou povoleny.