Novinky

Druhé EV od Hondy asi nebude sporťák. Vrátí se legenda osmdesátek?

Honda bude mít do pěti let novou platformu pro elektromobily různých velikostí a kategorií a nejspíš i nové solid-state akumulátory, ale ještě předtím má v plánu využít techniku Hondy e pro další BEV. Koncept Sports EV naznačoval, že by sourozencem éčka mohlo být malé sportovní kupé, což bych osobně kvitoval s povděkem, ale teď se objevila informace, že by to mohlo být úplně jinak.

Trošku překvapivě se nejedná o únik přímo z Hondy, ale touto informací by měli disponovat lidé od Nissanu, k nimž se samozřejmě donesla přes špiony, které mají u konkurenční značky – avšak o to větší pozornost bychom jí měli věnovat.

Tak tedy – Honda by údajně měla oživit jeden ze svých kultovních modelů z osmdesátek, model City, malý hatchback s velmi …charakteristickým 😉 designem. Nevím sice, jestli by se Honda e a Honda City (otázkou je také jméno samotné, které už nějaký čas nese malý sedan) navzájem prodejně nepožíraly (i když city by mohlo být hranatější a tudíž prostornější), ale prodejní potenciál by byl asi lepší, než u zvažovaného kupé.

A když se nad tímto nápadem zamyslíme ještě hlouběji, součástí nabídky původního city byla verze City Turbo a následně ještě zajímavější City Turbo II, které zaujalo nejen překvapivě agresivní vizáží díky lehkým úpravám vzhledu a vytaženým blatníkům, ale také přítomností skládacího mopedu Motocompo v kufru. Pokud by to Honda dotáhla do detailů, udělala novodobé city ve stylu turba a vybavila jej elektrickým skútrem nebo třeba jen stylovou koloběžkou, byla by to imidžovka jako hrom. Tenhle nápad se mi líbí, kdyby napadl i produktové plánovače v Hondě, vůbec bych se nezlobil, i Sports EV (respektive jeho tajemnou MR alternativu) bych asi obětoval. 😉

3 komentáře: „Druhé EV od Hondy asi nebude sporťák. Vrátí se legenda osmdesátek?

  • Já bych bral radši Sports EV, to vypadalo v Tokiu naprosto super!

    • Věřím, vidět auto naživo je něco jiného, než z fotek. Uvidíme, co z toho nakonec vyleze. 😉

    • kdyz si to koupis, tak to uvidis hlavne uvnitr 🙂 no a jesti to bude fun to drive, coz by mohlo…

Komentáře nejsou povoleny.