Novinky

Honda Civic Type R Limited: safety car WTCR 2020

Určitě si vzpomínáte, že se Hondě vůbec nechtělo oficiálně vstoupit do loňského ročníku WTCR, ale nakonec nelitovala, stáj s tovární podporou Münnich Motorsport bojovala celý rok o titul. Nakonec celkově skončila třetí a jezdci Estebanu Guerrieri chybělo k titulu pouhých 24 bodů, nicméně Honda si určitě ostudu neudělala a letos pojede se dvěma týmy a stejným jezdeckým složením zase.

A nejen to, Civic Type R se stal oficiální safety carem letošního zkráceného ročníku, bude tedy k vidění vždy, když dojde k pozastavení, respektive zpomalení závodu, což se ve WTCR stává poměrně často. Honda nominovala přímo (o 47 kg) odlehčenou verzi Type R Limited Edition, jasně identifikovatelnou podle žlutého laku Sunlight Yellow.

Safety car si ponechá původní barvu karoserie, grafiku polepů navrhl belgický umělec Vanuf a poprvé auto uvidíme (nebo spíš doufejme, že neuvidíme 😉 ) 12.-13. září na Salzburgringu. Letošní ročník bude mít jen šest podniků a všechny v Evropě. Po Rakousku proběhne závod v Německu, na Slovensku, v Maďarsku, Španělsku a Itálii.

Vzhledem k tomu, jaké promo Honda dělá autu, které se kompletně vyprodalo víceméně ještě předtím, než se na většině trhů oficiálně začalo nabízet, respektive v řádu minut po oficiálním spuštění, čekám každou chvíli nějaké to oznámení o útoku na rekordní časy Méganu RS. 😉