Novinky

Civic Type R Limited řádí na Suzuce: smázne rekordy Méganu RS?

Určitě víte, že modernizovaná verze Hondy Civic Type R má také odlehčenou verzi Limited Edition, kterých se pro celý svět vyrobí jen 600 kusů (v Česku budou jezdit celé dva 🙁 kusy). Určitě také víte, že kdekoli ji Honda uvede na trh, je během pár minut rozebraná. Ale víte, co asi nevíte? Je to sice nepotvrzená informace, ale proslýchá se, že při vývoji CTR LE dostali inženýři vcelku jednoduché zadání: „udělejte auto, které zajede na Severní smyčce takový čas, aby všichni ostatní přestali mít chuť, pokusit se ho překonat“.

Jestli je to jen vlhký sen Honda-Ultras? Možná, ale teď se objevil zdánlivě nevinný teaser, ukazující Civic Type R Limited Edition na okruhu Suzuka. S hastagem #TypeRChallenge, v jehož rámci vloni a předloni CTR překonával rekordy na známých závodních okruzích celého světa. A jak známo, na Suzuce drží traťový rekord pro FWD auta Mégane RS Trophy R časem 2 minuty a 25,454 s, což určitě není náhoda. S ohledem na to, že jde o domácí trať Hondy, byla to jednoznačná provokace ze strany Renaultu.

Předpokládám, že se Honda rozhodla rukavici zvednout a překoná čas MRS. Pak by si mohla vzít zpět ještě čas ve Spa a do třetice zavítat na Nordschleife. Uvidíme, nechme se překvapit, nejspíš to zjistíme už brzy. 😉

6 komentářů: „Civic Type R Limited řádí na Suzuce: smázne rekordy Méganu RS?

  • Renault to může přifouknout, Honda zase odlehčit. Uvidíme, koho to dřív přestane bavit. V dnešní greténské době si nemyslím, že má tohle valný smysl, ale fajn, že to Honda nevzdala. Že rencka pojedou je tutovka, šach-mat nejpozději ve dvou tazích (rencek sice ještě může přifouknout, ale pak už skončil, Honda může ještě pořád vyházet interiér, vyměnit podvozek a nakonec taky přifouknout).

    • Právě že v dnešní době to smysl dává, je to svým způsobem vztyčený prostředníček současnému levičácky smýšlejícímu establishmentu. 😉

  • …a na Slovensku bude jazdiť až JEDEN celý kus tajto Hondy…

    • Nojo, my se v CZ/SK máme… 😀

      • Honda je krásný vůz. Nový Type R je na vysoké úrovni. Nádherná karosérie a vysoké jízdní schopnosti. Opravdu nádhera.

    • tak doufejme, ze cely i zustane 🙂

Komentáře nejsou povoleny.