Novinky

Infiniti Q Inspiration: (blízká) sexy budoucnost

Minulý týden jsem vám ukázal první oficiální fotky studie Infiniti Q Inspiration, nyní přichází jeho oficiální představení s dalšími snímky, ovšem minimem dalších informací. Jak už jsem psal minule, Q Inspiration představuje koncept, prozrazující, jak bude vypadat design vozů značky Infiniti v dalších letech a tím páden lze předpokládat, že si z něj mnohé vezme i nová generace sedanu Q70, jíž rozměrově a proporčně Q Inspiration zhruba odpovídá. Pod designem je už podepsán Karim Habib, ex-šéfdesignér BMW a za sebe musím říci, že se mi nový směr, kombinující oblé a ostré tvary líbí mnohem víc, než ten dosavadní. Ale to už jsem také říkal. 😉

Infiniti spoléhá na to, že se jim s novým, moderním designem povede nalákat mladší zákazníky. O interiéru není třeba se příliš rozepisovat, je to typický koncept s (dnes stále ještě) futuristickými tvary a spoustou displejů a dotykových ovladačů, zvláštností je použití materiálu Nishijin-ori, zlatého papíru a tkaného hedvábí. Pod kapotou by se samozřejmě ukrýval nejnovější motor VC-Turbo s variabilním kompresním poměrem a řidiči usnadňuje život autonomní systém řízení ProPilot.

 

2 komentáře: „Infiniti Q Inspiration: (blízká) sexy budoucnost

  • Fakt paráda. Jak jsem psal pod první článek, vypadá to skvěle a ty detaily jsou jednoduché a přitom skvělé (třeba „nápis infiniti“ na zádi). I ten typicky japonský tuzing v podobě svítícího loga vypadá kupodivu velmi dobře, ale to může být dané i fotkami, protože tady na tom nemůžu proti předku říct ani popel. Ale fotka za světla ukazuje, že je to prostě divně „zapadlé“ v masce, i když to takhle ve tmě, efektně ohraničené svítící maskou vypadá úplně jinak.

    Každopádně se na Q70 hodně těším, to auto potřebuje novou generaci jako sůl a z aktuálního designu zestárlo asi nejrychleji (nebo se mi možná ani tolik nelíbilo od začátku). A současně jsem moc zvědav, co z toho pak podědí Q50.

    • Ty detaily bych bral s rezervou, moc z toho se asi do série nedostane, spíš základní tvary a proporce. Ale vypadá to slibně 🙂

Komentáře nejsou povoleny.