Novinky

Suzuki Ikigai: koncept shooting break crossoveru

Suzuki je další japonskou automobilkou, u níž začíná převažovat nabídka SUV a crossoverů nad klasickými automobily. Studie Ikigai na tom sice nic nemění, ale je to auto, jemuž bychom to určitě odpustili. Jedná se sice opět o crossover se zvýšenou světlostí, ale má velmi dynamicky střiženou, poměrně futuristickou karoserii v shooting break stylu se spoustou ostrých hran a a prolisů.

Supermoderní je také interiér s kniplem místo volantu a displeji v širokém půloválu kolem řidiče a spolujezdce. Kabina je pouze třímístná, přičemž tomu druhému pasažérovi patří sedadlo uprostřed, posunuté mírně vzad. Neobvyklé je i umístění zavazadlového prostoru – není vzadu, jak by napovídal design kabiny, ale pod palubní deskou.

Říkáte si, že to vypadá opravdu zajímavě a dobře by se vyjímalo v expozici Suzuki na Tokyo Motor Show, která se bude konat (doufejme) příští rok na podzim? A že by z auta mohlo do budoucna něco v podobném stylu vzniknout pro sériovou výrobu? Má to bohužel jeden zásadní háček, Suzuki Ikigai není prací designcentra Suzuki, autorem je nezávislý designér Samuele Errico Piccarini. Ale nebylo by vůbec špatné, kdyby Suzuki něco podobného postavilo, malých krabiček už má v portfoliu dost. 😉