Novinky

Nissan chce prodávat hodně X-Trailů. Bude zadarmo půjčovat …Toyotu RAV4!(???)

Nissan si je kvalitami nové generace kompaktního SUV X-Trail/Rogue tak jistý, že se rozhodl k velmi neobvyklé obchodní strategii, interně nazývané Rogue goes Rogue. Zájemcům o nový rogue v USA umožní u svých dealerů v prosinci bezplatně vyzkoušet jednoho z hlavních konkurentů a prodejního leadera této kategorie – Toyotu RAV4. Automobilka s vycházejícím sluncem ve znaku předpokládá, že tento postup zvolí zhruba polovina z 1074 amerických dealerů Nissanu, kteří si vozidla zajistí prostřednictvím půjčoven.

Analytici nicméně upozorňují, že tato neobvyklá strategie není bez rizika. Nissan sice může být skálopevně přesvědčen o tom, že je x-trail mnohem lepší auto (což oficiálně také tvrdí) a lepší být skutečně může, nicméně určité množství zákazníků rozdíly vůbec nedokáže rozpoznat a ocenit. Na tom něco bude, určitě máte také zkušenosti s tím, že jste někomu odprezentovali kvality svých oblíbených japonců a dotyčný nakonec stejně pořídil …renaulta. 😀 Takže bych to ještě doplnil tím, že někdo nejen že rozdíly nedocení, ale z nějakých (určitě iracionálních 😉 ) důvodů se mu může nakonec zalíbit to prokazatelně horší přibližovadlo.

Nissan si u x-trailu věří zejména v oblasti designu, standardní výbavy (čítající početné asistenční systémy), kvalitě zpracování, všestrannosti a celkového poměru ceny a hodnoty. Nicméně už teď se u něj rýsuje jeden menší handicap – ačkoli obě auta mají pod kapotou čtyřválec 2,5 l, x-trail z něj dostal jen 184 koní a 245 Nm, zatímco ravka disponuje 206 k a 249 Nm. Ale o to to bude zajímavější. 🙂