Novinky

Alpine Style Carica & Havana: Toyoty jako americké retro

Pokud jste fanoušci retro úprav současných aut, japonská tuningová firma Alpine Style (neplést s Alpinestars, Alpine nebo Alpina 😉 ) se vám určitě trefí do vkusu. Představila totiž dvojici modelů Carica a Havana, které by se krásně vyjímaly parkovištích kalifornských pláží někdy v osmdesátých letech. Že takhle na první pohled nepoznáte, z jakých vozů vychází. 😉

Alpine Style Carica je původně Toyota Hiace minulé generace. Ta současná není ani zdaleka tak hezká a ta minulá se se v Japonsku stále vyrábí a prodává, ostatně posloužila nedávno i jako základ pro camper od FlexDream). Alpine dodávce nasadilo novou příď s krásnou hranatou chromovou maskou, do níž jsou zakomponovány dva páry obdélníkových světlometů, speciální kapotou a nárazníkem s chromovým segmentem. K tomu přidalo dvoubarevný lak karoserie, a chrom se dostal ještě na retro kola a zpětná zrcátka. Na zádi byla umístěna chromová lišta a ze stejného materiálu je i zadní nárazník.

Původ trošku bizarní Alpine Style Havana z dostupných fotek stoprocentně neodhalíte. 😉 Jde o Toyotu Raize a v tomto případě museli být tuneři mnohem kreativnější. Modifikace v auto, připomínající osmdesátkový Chevrolet Blazer, si vyžádala nejen kapotu, masku, světlomety a nárazníky, ale i blatníky. I zde figurují chromová kola, ta jsou však pro docílení výraznějšího efektu zmenšena a obuta to terénních pneumatik s vyšším profilovým číslem. Na druhém konci auta musel být vyměněn zadní dík blatníků, nárazník a upraveny páté dveře, zadní svítilny dostaly nový tvar, mezi ně byla umístěna dřevěná lišta a i tady je chromový nárazník.