Novinky

Nissan X-Trail 2021: oficiální představení

Nissan konečně představil v Americe novou generaci modelu Rogue, prodávaný v Evropě jako X-Trail. Jak se dalo čekat, na oficiálních fotkách auto vypadá mnohem lépe, než na patentových snímcích a uniklých snímcích. Mně se zamlouvá jeho poměrně hranatý styl designu, sluší mu to z profilu i zezadu. Bez dvojitých předních světlometů bych se asi obešel, ale zase bude auto naprosto nepřehlédnutelné. 😉 Celkově tedy vzhled považuji za povedený, zvlášť na 19″ kolech, určených pro top verze, ty nižší mají 17″ ráfky.

Ještě větší proměnou prošel interiér, palubní deska je poměrně jednoduchá, pohledná a působí moderně, vyobrazená dvoubarevná top verze nešetří kůží/koženkou a vkusně působí i imitace dřevěného obložení. Nechybí 8″ (za příplatek 9″) centrální displej, 12,3″ obrazovka v kapličce a k tomu ještě 10,8″ barevný head-up displej. V top verzi bude posádce hrát do ouška 10reproduktorový audiosystém Bose.

Po technické stránce přináší auto pár překvapení. V dnešní době zvětšování je x-trail o 43 mm kratší a to víceméně při zachování rozvoru (-2,5 mm), prostornost kabiny se však prý nepatrně zlepšila, z nabídka ale vypadla třetí řada sedadel a druhá tak přišla o možnost posuvu lavice, došlo i ke zmenšení kufru o cca 100 l. O 53 mm je kratší i střecha, což znamená, že zbylo více místa pro delší kapotu.

Auto využívá modifikovanou platformu Nissan CMF-C/D, nový systém Vehicle Motion Control, vylepšený pohon 4×4 s funkcí Driver Mode a nový atmosférický benzinový motor PR25DD o objemu 2,5 l, s výkonem 184 koní a točivým momentem 245 Nm. Ten by měl jezdit podle metodiky EPA za 8,1 l v případě FWD verzí a 8,4 l u čtyřkolek. V Americe jde auto do prodeje na podzim, kdy bude představena evropská verze, není zatím známo.

Jeden myslel na “Nissan X-Trail 2021: oficiální představení

Komentáře nejsou povoleny.