Novinky

Infiniti QX55 2021: návrat SUV-kupé

Tento týden je mimořádně bohatý na japonské automobilové novinky. Po sedanu Honda Civic XI. generace a druhém vydání kupé Subaru BRZ přichází také čas premiéry crossoveru Infiniti QX55. Luxusní značka Nissanu nás nejprve navnadila několika teasery a nyní představuje auto v celé jeho kráse. Model QX55 ideově navazuje na populární a ve své době unikátní modely FX45/QX70 a oprašuje design se siluetou kupé.

Novinka není tak syrová, sází na eleganci a vyvážené proporce, ale ani přesto mu nechybí dynamický náboj, který zajišťují svalnaté kontury kapoty a blatníků. Nesmí chybět ani masivní maska chladiče se vzorem výpletu, inspirovaným prý papírovými skládačkami origami. Infiniti se povedlo určitě jedno z nejhezčích SUV-kupé této kategorie, snad to bude mít u zákazníků potřebnou odezvu. 😉

Pořídit půjde v barvách Dynamic Sunstone Red (na fotkách), Slate Gray, Majestic White, Liquid Platinum, Graphite Shadow, Mineral Black, Black Obsidian a Hermosa Blue. Co se interiéru týče, asi byste mezi midsize crossovery našli hezčí, ale kabina určitě neurazí. Sází, stejně jako exteriér na oblé tvary, materiály se zdají být na výši a pozornost na sebe strhává volitelné dvoubarevné čalounění s kontrastními švy a dřevěné čalounění s póry (pouze top verze Sensory). Informace se zobrazují hned na třech displejích, první je mezi budíky v kapličce a dva (8″ nahoře a 7″ dole) na středovém panelu. K dispozici budou tři verze výbavy Luxe, Essential a Sensory. Ta posledně jmenovaná zahrnuje mimo jiné i audiosystém Bose se 16 reproduktory.

Podle očekávání pohání QX55 dvoulitrový benzinový turbomotor s variabilním kompresním poměrem o výkon 272 koní a točivém momentu 380 Nm v kombinaci s převodovkou CVT a pohonem všech čtyř kol. Za běžných podmínek jde síla na přední kola, v případě potřeby ale systém 4×4 pošle na zadní kola až 50 % točivého momentu.