Novinky

Acura TLX Type S: potvrzen výkon 360 koní

Pro prémiovou značku Acura bude sezona 2021 rokem návratu sportovních verzí Type S, které chyběly v nabídce této japonsko-americké značky dlouhých 13 let. Koncem května bude zahájen prodej sportovního sedanu TLX Type S a zřejmě ještě před koncem roku Japonci představí také rychlé SUV MDX Type S, které půjde do prodeje v roce 2022. Acura TLX Type S spoléhá, stejně jako výchozí TLX, na speciálně vyvinutou, velmi tuhou platformu s lichoběžníkovým zavěšením předních kol a torque-vectoringový pohon všech kol Super-Handling AWD, k němuž přidává specificky naladěnou desetistupňovou automatickou převodovku a sportovní brzdy Brembo. Tím nejpodstatnějším je ale samozřejmě nově vyvinutý vidlicový šestiválec 3.0 Turbo s twin-scroll dmychadlem.

Ten potvrzuje již dříve zveřejněné parametry – má 360 koní a 480 Nm, což je samozřejmě s ohledem na to, s čím se musely spokojit acury doposud, báječné. Ale jak už jsem psal posledně – s ohledem na plány Acury etablovat se zase jako „performance brand“ je trošku mrzuté, že jde v rámci prémiové konkurence o nejslabší motor. Docela bych chtěl být při tom, když se na poradě řeklo „jo, 360 koní je to, co chceme, když má Mercedes a BMW 390“. Ale uvidíme, jak na tom auto bude dynamicky, může mu pomoci desetistupňová převodovka. Schopnosti celého auta umocní sportovní režim Sport+, ovlivňující veškerou elektroniku.

Type S dále dostane sportovní spodní bodykit, křidélko na víku kufru, otevřenou masku pro co nejlepší přístup vzduchu, čtyři koncovky výfuku a 20″ kola s pneumatikami 255/35. Bude možné vybírat ze šesti barev karoserie a tří provedení interiéru. Kabina disponuje mimo jiné sportovními sedadly a prémiovým audiosystémem ELS se 17 reproduktory.

5 komentářů: „Acura TLX Type S: potvrzen výkon 360 koní

    • Mercedes AMG C 45 začíná na 56 500, takže je to logické, TLX Type S bude o pár tisíc levnější s lepší výbavou. 🙂

    • Tak za předskokana můžeme brát 2,0T SH-AWD ve výbavách A-Spec® Package či Advance Package a ty startují na $46k resp. $48k
      Ale vypadá parádně 🙂

  • Pro mě prosím jednu modrou, s bílým interiérem a koly jako má ta zlatá na fotkách. 👍

  • Tak mi to nedalo – na mobile.de se auta nabízí původem z Kanady. Nejvyšší Premium Elite tam stojí 35 EUR bez daně. Na značkách v Německu je to za 66k EUR, tedy 1.7M. Nic divného, ze stejného důvodu už jsem toho v minulosti nedovezl poměrně dost… Lze čekat, že Type S bude na značkách tak za 2M a to už zase zcela mění možnosti. Za ty prachy je lehce jeté GS F nebo i LC500 a to je přecejen jiná liga.

    Prostě jestli někdo tuhle krásku potkáte v ČR nebo vůbec v Evropě živě, tak to bude na hranici zázraku😢

Komentáře nejsou povoleny.