Novinky

Honda NSX Type S: první exemplář vydražen za 24 milionů!

Už víme, že hybridní supersport Honda/Acura NSX nezopakuje dlouhověkost svého stejnojmenného předchůdce, jenž se vyráběl 15 let a příští rok po pouhých šesti letech skončí. A víme také, že všechna NSX MY2022 budou ve sportovní specifikaci Type S, která bude dostupná v 350kusové sérii, z čehož 300 kusů dostane USA a o zbytek se musí poprat ti všichni ostatní. A víme také, že se bude prodávat za 182 500 dolarů, když připočítáme „povinný“ odlehčující sadu Lightweight Package za 13 tisíc. …a už také víme, kolik za auto s číslem #001 zaplatil v dražbě první majitel.

Acura totiž první vyrobený kus věnovala do aukce Mecum’s Daytime Auction, pořádané v Monterey a výtěžek půjde na konto vzdělávací organizace Center of Science and Industry (COSI). Jedná se o auto v laku Gotham Gray Matte Metallic (jejichž počet byl striktně stanoven na 70) s Lightweight Package a tentokrát není tajemstvím, kdo je jeho šťastným majitelem. Vlastní jej Rick Hendrick, vlastník závodní stáje NASCAR Hendrick Motorsports a zakladatel společnosti Hendrick Automotive Group, jenž nabídl částku 1 100 000 dolarů, což je v přepočtu téměř 24 milionů korun. To znamená, že vůz s číslem 1 získal za zhruba šestinásobek prodejní ceny.

2 komentáře: „Honda NSX Type S: první exemplář vydražen za 24 milionů!

  • no a taky teda nebude typeR verze zjevne… nebo bude jeste pak R limitka po S? Jako mit NSX a nemit Rko…

    • NSX je auto primárně pro Ameriku, viz 300 Type S oproti 50 pro zbytek světa. A Type S je sportovní brand Acury, který má trochu jinou filozofii, než Type R. Takže Type S musí stačit. Buďme rádi, že vůbec bude. Roadster slibovali a nakonec nic. 🙁

Komentáře nejsou povoleny.