Novinky

Honda NSX bude závodit i v dalších letech

Hybridní supersport Honda/Acura NSX se přestane v příštím roce vyrábět poté, co vznikne poslední exemplář limitované edice NSX Type S. Ze závodních tratí však ještě NSX nezmizí. Acura představila nový závodní speciál NSX GT3 Evo22, jenž bude závodit minimálně do roku 2024. A dost možná i déle, protože pravidla kategorie GT3 by se neměla v blízké době nijak dramaticky měnit.

Acura NSX GT3 Evo22 je evolucí dosavadní verze NSX GT3 Evo (viz odkaz výše) a modifikace jsou pouze minimální, týkají se výhradně techniky. Evo22 má vylepšené mezichladiče, přepracované pružiny, pozměněnou geometrii, zvětšenou nádrž pro potřeby vytrvalostních závodů a modifikovaný systém uchycení kol, jenž zrychlí jejich výměnu v boxech. Zlepšila se také klimatizace kabiny a jiné jsou přední světlomety. Šasi bude i nadále vyrábět továrna Hondy PMC (Performance Manufacturing Centre) v ohijském Marysville, finální montáž všech soutěžáků bude probíhat u italské firmy J.A.S. Motorsport v Miláně, ta bude zároveň zajišťovat díly a technickou podporu pro evropské týmy.

Acury NSX GT3 v průběhu čtyř sezon v IMSA GTD a SRO GT získaly 25 vítězství, letos také obhajují v těchto sériích poháry konstruktérů. V Evropě se, pokud vím, zatím NSX nijak výrazně neprosadila.