Novinky

Mazda CX-60: první teaser, premiéra za měsíc!

Mazda včera uvolnila krátký videospot, jenž nás má navnadit na premiéru nového globálního modelu – SUV CX-60, postaveného na nové zadokolkové platformě, jenž se bude prodávat všude kromě Severní Ameriky – tedy i u nás. 😉 Mazda novinku představí 8. března a bohužel se proslýchá, že v Evropě bude mít jediný motor – plug-in hybridní systém s benzinovým čtyřválcem 2,5 l o celkovém výkonu přes 300 koní. Takže žádný šestiválec? Uvidíme, zatím to není oficiální… Protože jinak se o autě nic dalšího neví, doplnil jsem teaser do staršího článku, kde můžete vidět špionážní fotky vozu z loňského listopadu. Ten najdete níže pod videem.

*************
Mazda plánuje představení aut, postavených na nové platformě pro pohon zadních kol, na příští rok a měla by to být obrovská událost. Jenže moment překvapení nebude. Tedy minimálně co se týče prvního SUV s pohonem zadních kol v historii značky – někdo totiž natočil Mazdu CX-60 zřejmě při natáčení oficiálního videoklipu – a tedy úplně bez maskování. Mazda na dotyčného zřejmě zaklekla, ale není to nic platné – screenshoty z videa už se nezastavitelně toulají po síti.

Takže co nám Mazda CX-60 přinese? Kromě siluety s vpřed posunutou přední nápravou zajímavě tvarovanou příď, kde je dominantou chromová maska chladiče s integrovanými LED, na níž navazují překvapivě malé světlomety. Moc se mi tohle řešení nelíbí, ale uvidíme, jak to bude vypadat na oficiálních fotografiích. na druhé fotce je červený exemplář s černou maskou a zrcátky, což bude zřejmě sportovní paket; to sluší autu určitě víc. Tvarování boků auta je zjevně inspirovalo u hatchbacku Mazda3, boční prosklení je provedeno ve stylu CX-5.

Mazda CX-60 by se měla prodávat i v Evropě, kde by měla být v nabídce se čtyřválcovými motory, na které bude automobilka klást hlavní důraz, ale mild-hybridní řadové šestiválce se tu budou prodávat také. Mimochodem – Mazda CX-80, která bude v Evropě také, by měla mít téměř stejnou karoserii, ale sedmimístný interiér.

7 komentářů: „Mazda CX-60: první teaser, premiéra za měsíc!

  • Vypadá to jako…BMW 🙂 Kdyby tam nebyl znak tak to je jasná x3 minimálně proporčně. Ale jinak je to na první pohled docela pěkné auto.

    • Já v tom vidím spíš Infiniti a když už BMW, tak spíš X1 než X3. Ale pro Mazdu je dobrá zpráva, že v tom vidíme prémii a ne Forda:-) A o to nejspíš šlo, proto ten dlouhý čumák.

  • A mi se to vlastně docela líbí… jen mám obavu, že s tím 2,5 plug in hybridem to sice bude svižné ve městě a na okresce, ale maximálka bude 180 jak u RAV 4. To mi u aut v této cenové kategorii přijde tristní. Toho šestiválce je podle mě fakt škoda, ale vlastně jsem tomu nikdy moc nevěřil.

    • Maximálku bych vůbec neřešil. Co bych ale řešil hodně je reálné chování na dálnici, protože třeba CR-V je děs.

      Šestiválec byl od začátku pro Evropu zcela mimo – stačí se podívat na Toyotu, Highlander je obrovská kráva a taky jen 2.5 hybrid. Přitom to auto se mi moc líbí, ale mě přijde 2.5 hraniční pro RAVku, natož pak v něčem větším.

    • Až ti budou strhávat z měsíční výplaty pokuty za rychlostní přestupky, zaznamenané ECU auta, začne ti být jedno, že to jede jen 180. 😉

  • No, tak mě docela překvapuje, že jsem tady asi jediný, kdo si myslí, že nejhezčí Mazdy už jsme měli…

    • ja suhlasim… pre mna je tato nova predna maska krok spat, oproti nadhernym maskam sucasnych faceliftov CX-5.

      silueta je tak isto nic moc z tychto prvych obrazkov.
      snad to bude nazivo cosi lepsie.

      kupit ale planujem CX-80, tak snad uz to auto za tie prachy bude vyzerat k svetu.

Komentáře nejsou povoleny.