Novinky

Honda: prodalo se asi nejméně jeté CRX na planetě

Hondu CRX druhé generace určitě není potřeba představovat, jedná se o jeden z nejikoničtějších vozů značky – a to je co v dlouhém zástupu kultovních aut s kmitajícím H ve znaku co říct. Většina jeho majitelů si auto užívala a s tím souvisí skutečnost, že sehnat dnes exemplář s malým nájezdem a v původním stavu není vůbec jednoduché, zvláště pak ty s levostranným řízením. Minulý měsíc se však jedno takové objevilo na webu lisabonského prodejce Garagisti – stříbrná neVTECová verze 1.6i v naprosto top stavu. Důvod je jednoduchý – tohle auto z roku 1990 vlastně nikdy nikam nevyjelo.

Na počítadle má naprosto nepochopitelných 17 km! Taková auta stávají v muzeích a běžný smrtelník se k nim nedostane. Jaký má tedy tohle auto příběh? Bylo před 31 lety zakoupeno u lisabonského dealera Santomar Honda a den prodeje byl prvním a posledním, kdy se jeho kola dotkla asfaltu. Soukromý majitel auto od prodejce odvezl po ose do své garáže, kde skončilo až do dnešních dnů na špalkách. Takže má i chloupky na původních pneumatikách, ale také původní olej. Jediný neoriginální díl je autobaterie a byla také vyměněna brzdová kapalina. Jestli to byl investiční záměr nebo nějaké shoda okolností, bohužel není známo.

Garagisti v inzerátu neuvedlo cenu, ale je naprosto jasné, že bude závratná. Ale vzhledem k tomu, že za pár dní inzerát z webu zmizel, kupec se našel. Velká závist, však se podívejte sami, jaký je to nádherný kousek…

2 komentáře: „Honda: prodalo se asi nejméně jeté CRX na planetě

  • to je krasa… na jednu skoda s tim jezdit, na druhou skoda s tim nejezdit .)

    • jojo, přesně 😀

Komentáře nejsou povoleny.