Novinky

Nissan Frontier: tři koncepty ukazují skutečné možnosti úprav

Nissan zjistil, že není špatný nápad jednou za deset, patnáct let 😀 provést generační obměnu svých aut. Vloni představený pick-up Frontier se prodává tři měsíce a zatím si polepšil ve statistikách o 115 procent oproti stejnému kvartálu předešlého období. A aby ještě zvýšila zájem o novinku, představí značka na autosalonu v Chicagu tři koncepty frontieru, které sice nepůjdou do výroby, ale kdokoli si může postavit přesně takové, protože všechny použité díly lze koupit buď u Nissanu nebo u aftermarketových firem. Všechny studie vychází z verze Frontier Crew Cab, liší se však výchozí specifikace, základem jsou výbavy S, SV a PRO-4X.

Project 72X Frontier nemá bílá ocelová kola a retro polepy karoserie jen tak, byl inspirován modelem Datsun 720, prvním nissanem, vyráběným v USA (1983). Má ukázat, že lze postavit zajímavé auto i s minimem finančních prostředků. Kola jsou rezervy aktuálního frontieru, obutá do pneumatik verze PRO-4X.

Project Hardbody je, jak jinak, vzpomínkou na Nissan D21 Hardbody. Dostal o 75 mm zvýšený podvozek s nastavitelnými horními rameny. Kola s retro designem obouvají 33″ pneumatiky a jsou umístěna v rozšířených blatnících. Červený lak doplňují také polepy ve stylu 80. let. Na sportbaru je namontována světelná rampa. bohužel z LED… 😉

Project Adventure představuje expediční verzi na bázi top specifikace PRO-4X. Má o 130 mm větší světlou výšku, střešní nosič Yakima se stanem a rakví, audiosystém Kicker, zakomponovaný do ložné plochy a polep s motivem mapy USA. Tím to ale nekončí, i tady najdeme světelnou rampu, šnorchl sání a další běžné expediční vybavení.