Novinky

Honda ukázala dva nové crossovery pro Evropu!

Já vám to říkal. 😉 Už zkraje letošního roku jsem vás informoval o tom, že Honda chystá pro Evropu dva nové crossovery, tedy vlastně tři – a teď se to začíná potvrzovat. Honda se dnes pochlubila, že už příští rok bude představen další elektromobil, pojmenovaný e:Ny1. Bude se jednat o avizovanou elektrickou verzi crossoveru HR-V, v rámci značky však bude mít status samostatného modelu z rodiny e:N. Technika bude příbuzná s čínskými elektrickými HR-V s označením e:NS1 a e:NP1, soudě podle detailů to bude konkrétně e:NS1 (takže je otázkou, proč se jmenuje jinak). Honda již dříve oznámila, že čínská elektrická HR-V ujedou na baterie až 500 km a zrychlí na stovku za méně, než 8 sekund, což vypadá velmi slušně.

V roce 2023 má debutovat i další crossover – kompaktní auto mezi budoucím CR-V a naším stávajícím HR-V. V Americe se bude prodávat s označením HR-V, jméno pro Evropu zatím nebylo oznámeno, ale už máme více než dva měsíce k dispozici jejich skici a víme, že bude bude mít hybridní pohon e:HEV, pravděpodobně ten z Civicu 11G. Nyní Honda zveřejnila první teaserovou fotku a oznámila, že auto bude v Americe představeno už 4. dubna! A aby toho nebylo málo, v roce 2023 se má objevit i nové CR-V, pochopitelně také hybridní… Protože se bavíme o Hondě, je nejisté, kdy bude zahájen prodej, představení je jedna věc. 😉 Ale bylo by i z hlediska generačních obměn do budoucna nešťastné, kdyby se polovina modelové nabídky měnila v jednom roce, takže předpokládám, že se příští rok začne prodávat elektromobil e:Ny1 a jeden z hybridů, druhý si asi Honda nechá na první polovinu roku 2024.

Jeden myslel na “Honda ukázala dva nové crossovery pro Evropu!

  • Tak ten interiér s megatabletem je teda hnus fialovej. Vidím, že ergonomie je u BEV sprosté slovo bez ohledu na výrobce…

Komentáře nejsou povoleny.