Novinky

Honda Civic 11G: evropská verze e:HEV představena

Honda včera oficiálně představila novou generaci Civicu, určenou pro evropský trh, která půjde do prodeje na podzim. V mezičase jsme o něm už téměř všechno zjistili, takže to vezmeme stručně – interiér i exteriér je identický s verzemi pro ostatní části světa, až na detaily, jako je černá koncovka výfuku. Konečně byly upřesněny parametry hybridního systému e:HEV, jenž funguje na stejném principu jako ostatní e:HEV od Hondy. Nakonec se potvrdily informace o převzetí techniky z CR-V, výkon tedy bude nakonec „jen“ 😉 184 koní, ale v kombinaci s točivým momentem 315 Nm bude mít určitě velmi slušnou dynamiku. Atmosférický dvoulitr, pracující výhradně v Atkinsonově cyklu, byl přepracován a může se pochlubit tepelnou účinností 41 %, což z něj dělá světovou špičku. Honda by s autem ráda dosáhla průměrných emisi 110 g/km.

Zajímavou informací ještě je, že kromě vcelku obvyklých režimů hybridního systému Eco, Normal a Sport bude mít i mód Individual, jenž umožní nastavit si vlastní preferovanou konfiguraci, třeba když budete chtít využívat všechny výhody módu Sport, ale vyhovuje vám tuhost posilovače řízení z Normalu. Vyšší verze výbavy dostanou audiosystém Bose s 10 reproduktory.

5 komentářů: „Honda Civic 11G: evropská verze e:HEV představena

  • Že to nebude mít avizovaných „přes 200 k“ je trochu zklamání, ale pořád je to velmi slušné a HLAVNĚ to není velký krok zpět od 1.5t. Přecejen CR-V eHEV nejede nic moc, o trochu vyšší výkon sežere o dost vyšší váha. Tady by to tak s ohledem na celkově nižší váhu být nemuselo, takže by to (snad) mohlo je dole líp než 10G a nahoře (skoro) stejně.

    Ale velkou otázkou bude cena, když poface 10G stojí skoro 800k…

    • Jak už jsem někde psal, možná je to jen rozdíl v metodice měření, stejný e:HEV v Accordu má těch 212, akorát v Evropě se to nesčítá. Takže těch 212 to bude mít asi za určitých podmínek, zatímco min 184 prakticky vždy.

      Obávám se, že budeme rádi, když se základ vejde do 850., podívej, co stojí Corolla 2.0… 🙁

      • Civic je krasnej. Bejt mi 30 nebo méně tak bych si ho “leasnul” 😁✌️ Mimochodem jsem dnes viděl na vysočině US Accord v bílé barvě s litevskou značkou. Nádherné auto.

      • Co tím myslíš, že se to nesčítá? Vždyť u jiných hybridů vč. Hondy je výkon za celý systém a pokud bude 184, tak to 212 mít prostě nebude.

  • novy civic – parada, uprimne zavidim zakaznikom v USA, ceny, moznost volby karoserie, motora, prevodovky

Komentáře nejsou povoleny.