Novinky

Ralliart: první novodobé závodní Mitsubishi je L200

Automobilka Mitsubishi je jednou z největších ikon rallyeového motorsportu, ale po letech abstinence už poněkud omšelá. Naštěstí se spolu s obnovou sportovní divize Ralliart vrací nejen doplňky a merchandising, ale i závodní program, byť zatím nejde ani o WRC, ani o Dakar. Ralliart už v březnu představil závodní pick-up Triton (L200), nyní k němu přidává nové informace a fotografie.

Mitsubishi Triton ve verzi DoubleCab se v barvách soukromého thajského týmu TMR (Team Mitsubishi Ralliart) zúčastní závodu Asian Cross Country Rally (AXCR) 2022, která startuje letos v listopadu. Specifikace L200 odpovídá regulím třídy FIA Group T1, takže disponuje speciálním off-roadovým podvozkem, diferenciály se zvýšenou svorností na obou nápravách, velkými koly s terénním obutím, dveře a kapota jsou z karbonu a v kabině je namontována ochranná klec.

K pohonu slouží sériový čtyřválcový turbodiesel 2,4 l o výkonu 181 k a s točivým momentem 430 Nm, jenž má zvýšenou izolaci proti průniku vody a šnorchl, je zkombinován s šestistupňovým manuálem a samozřejmě s pohonem všech kol Super Select 4WD-II. Auto má za sebou první ostré testy, z nichž pochází fotografie v galerii. Při závodní premiéře na AXCR čeká L200 zhruba 1700 km v regionu severovýchodního Thajska a končí v Kambodži poblíž chrámu Angkor Vat.