Novinky

Mitsubishi ASX: nová generace už zítra!

Mitsubishi před pár hodinami oznámilo, že zítra proběhne online světová premiéra druhé generace malého crossoveru ASX, jenž bude uveden na evropský trh zkraje příštího roku. Jak už určitě víte, s dosavadním modelem nebude mít naprosto nic společného a to z prostého důvodu. Nebude to totiž Mitsubishi. Tak si pojďme zkrátit čekání osvěžením paměti, co o ASX 2023 víme.

Mitsubishi bylo k nové generaci ASX dotlačeno Renaultem, jenž tak získá další model, jenž bude využívat jeho techniku. ASX totiž bude dvojče Renault Captur. Francouzský crossover dodá nejen techniku, ale soudě podle teaserových fotek i karoserii, u níž budou v lepším případě pouze vyměněny jednotlivé panely, v horší dojde pouze k úpravdě děsignu přídě a zádě. Jestli ASX dostane z capturu i palubní desku, se zatím neví.

Možností, jakou variantu pořídit, bude opravdu spousta. Základní verze ASX bude poháněna přeplňovaným benzinovým tříválcem 1,0 l o výkonu 91 koní, zkombinovaným s šestistupňovým manuálem. Jeho alternativou bude dvojice benzinových čtyřválcových třináctistovek s turbem s výkony 140 a 158 koní. Slabší bude opět s fofrklackem, silnější se sedmistupňovou dvouspojkou. Na výběr budou i dva hybridy, klasický s atmosférickou šestnáctistovkou o celkovém výkonu 145 koní a plug-in hybrid se 160 koňmi. Mitsubishi ASX MY2023 se bude vyrábět ve španělské továrně Renaultu ve Valladolid, kde se montuje i captur.

Dalším dvojčetem Renaultu se třemi diamanty na přídi bude na podzim příštího roku hatchback Colt, vzniklý na bázi clia.

Jeden myslel na “Mitsubishi ASX: nová generace už zítra!

  • Tak to snad na této stránce ani nemá co dělat. Captur a nic navíc. Po Nissanu další smutný příběh…

Komentáře nejsou povoleny.