Novinky

Acura Integra bude závodit v rallye

Hondy a Acury Integra předešlých generací se často objevovaly na závodních okruzích, méně často pak i na rallyových tratích (i když u nás to bylo spíš naopak). Nová integra už se objevila na Pikes Peaku a na příští rok se chystá zákaznický speciál DE5. Ale tím motorsportové aktivity neskončily, ještě letos se oživený model Acura Integra objeví v Americe také na startu závodu rallye.

Auto pro Lake Superior Performance Rally (LSPR) připravili zaměstnanci Hondy, konkrétně Automotive Development Center z Raymondu v Ohiu, jako „cvičení“ které jim má pomoci „rozšířit jejich schopnosti ve výrobě a konstrukci“. Závoďák si odbude debut pod hlavičkou závodního týmu Honda of America Racing Team (HART), což je soukromý a nezávislý tým lidí Hondy, jenž však má tovární podporu značky. Integra dostala jen lehké úpravy (klec, brzdy, podvozek atp.), odpovídající kategorii American Rally Association (ARA) Limited 2WD. Jestli má za sebou nějaký zásah i motor 1.5 VTEC Turbo, není známo, ale určitě půjde o verzi s manuálem, CVT není úplně ideální převodovka pro motorsport. 😉

2023 Lake Superior Performance Rally se bude konat o tomto víkendu v Marquette (Michigan) jako poslední podnik sezony ARA National Championship Series.