Novinky

Mazda CX-80: crossover pro sedm už příští rok

Mazda nedávno rozjela prodej crossoveru CX-60, postaveného na nové zadokolkové platformě a už na příští rok v Japonsku a Evropě (a dalších regionech) oficiálně oznámila rozšíření nabídky o typ CX-80. Moc se toho o ní oficiálně neví, ale neoficiálně se proslýchá, že půjde prakticky pouze o prodlouženou verzi CX-60, přičemž změny by měly proběhnout od zadních bočních dveří dále vzad. Naroste tedy zřejmě pouze zadní převis, jenž bude schopen pojmout třetí řadu sedadel. Stejně jako platforma a většina karoserie, stejná bude i nabídka pohonných jednotek, tedy v závislosti na trhu počínaje atmosférickým Skyactiv-G o objemu 2,5 l až po plug-in hybrid.

Blíží se také premiéra dalších sourozenců šedesátky. Pro Severní Ameriku Mazda finišuje dvojici technicky spřízněných modelů CX-70 a CX-90. Model CX-70 bude větší, než CX-60 a v zákulisí se hovoří minimálně o výkonnějším přeplňovaném benzinovém šestiválci 3,3 l. Prodávat by se měl jako MY2024 někdy ve druhé polovině příštího roku. Největší CX-90 se ukáže až v roce 2024.

3 komentáře: „Mazda CX-80: crossover pro sedm už příští rok

  • To stejné mi tvrdili v Mazdě – že to bude prodloužená CX-60 s možností 3. řady sedadel a velkým kufrem. Ono asi z pohledu Mazdy nedává smysl z toho dělat úplně svébytný model s jiným designem předku a interiéru, žádný prodejní trhák to nebude, takže čekám něco na způsob RX450h vs. RX450h L.

    • Jo, uvidíme, jak se ten zadek povede nastavit. 🙂

  • V Austrálii už mají parametry 3.3 benzínu – 280 hp 5000-6000, 450 Nm 2000-3500. Tomu říkám řádně podladěný motor:-) Ale do SUV podle mě super, tohle bude paráda a mohlo by to i slušně žrát (což je důvod, proč to tady prý bude – že to má emise nižší než současná 2.5).

    Jsem fakt zvědav na cenu, škoda, že to tady bude až za rok, dlouhé čekání. Snad bude stát za to, každopádně v dnešní době nově vyvinutý R6 je samo o sobě bomba. Jen teda ten objem je takovej divnej, můj smysl pro souměrnost z toho není nadšen, radši bych 3.0. Asi ví, co dělají.

Komentáře nejsou povoleny.