Novinky

NATS vytvoří z Toyoty GT 86 funkční GR GT3

Toyota před rokem na aftermarketové a tuningové výstavě Tokyo Auto Salon (TAS) představila moc pěknou studii závodního auta Toyota GR GT3 Concept, jenže poměrně brzy vyšlo najevo, že s ním automobilka (údajně) nemá do budoucna vůbec žádné plány, šlo jen o to, něco nového ukázat na prestižním autosalonu. A to se nelíbí studentům automobilové školy Nihon Automobile School (NATS), kteří se rozhodli, že postaví repliku GR GT3 ze sériové 86 minulé generace.

Jako vždy máme v tuto chvíli k dispozici pouze pár fotek z výroby a skicu, auto s označením NATS GR Stance bude odhaleno až 13. ledna na TAS, studenti však už prozradili pár detailů. Z karoserie Toyoty 86 zbyla pouze střecha, všechny ostatní panely jsou nové. Aby dynamika auta odpovídala sportovnímu vzhledu, byla provedena spousta úprav techniky v čele s turbokitem a výfukem GReddy, konečné parametry ale zatím také zůstávají tajemstvím. Mezi další modifikace patří vzduchový sportovní podvozek, kola SSR se semislicky Toyo, zesílené brzdy a kompletní závodní interiér s klecí, skořepinami, pásy a volantem Sparco.

Jeden myslel na “NATS vytvoří z Toyoty GT 86 funkční GR GT3

  • Na ten GT3 Concept jsem už zapomněl, je to teda paráda i takto s ročním odstupem. Takže jsem zvědav, co z toho NATS vytvoří plus velká škoda, že s tím Toyota sama nic neplánuje. Podle mě je to nadčasová bomba, lepší, než Supra, resp. Supra mělo být tohle (je to trochu podobné Mk3, hlavně předek).

Komentáře nejsou povoleny.