Novinky

CX-5: nejprodávanější model Mazdy asi skončí

Tak si představte, že Mazda ještě neví, jestli bude vyrábět novou generaci svého nejprodávanějšího auta! Crossoveru CX-5 se vloni prodalo 365 tisíc, což je zhruba třetina všech prodaných Mazd, druhá nejprodávanější Mazda3 je se 174 tisíci daleko za ní. Takový model si každá automobilka pečlivě hýčká a snaží se do jeho koncepce moc nezasahovat. Ale Mazda je prostě jiná. 😀

Produktový šéf CX-5 Mitsuru Wakiie v rozhovoru pro australský carexpert na dotaz, kdy můžeme čekat novou generaci řekl, že „si není jistý, jestli Mazda novou generací představí nebo ne a proto nemůže poskytnou žádné podrobnosti“. Že by se Mazda fakt chystala udělat polévku ze slepice, snášející zlaté vejce? V tuto chvíli můžeme jen spekulovat, protože Mazda mlčí jako hrob, tak si troufnu přijít s vlastní teorií.

Mazdu CX-5 čeká pravděpodobně stejný osud jako menší CX-3. Tak skončila poté, co si s větší a novější CX-30 navzájem žraly prodeje a podobné to bude zřejmě bude i v tomto případě. CX-5, která vloni prošla faceliftem, si zřejmě prodlouží cyklus až na cca 10 let do roku 2026 a poté bude nahrazena druhou generací modelu CX-50. Ten se prozatím prodává pouze v Americe, ale někdy od roku 2026-2027 by se stal globálním modelem, jenž bude o poznání větší, než CX-5 a bude tak reagovat na zvětšení u Hondy CR-V, Toyoty RAV4 a dalších konkurentů. Dá se také očekávat aplikace drsnějšího designu, jenž u crossoverů přichází do módy.

Jeden myslel na “CX-5: nejprodávanější model Mazdy asi skončí

  • Tak to mi nedává smysl – CX-50 je úplně jinak zaměřená, takže proč by nemohla CX-5 trochu povyrůst s dobou a zůstat v nabídce?

    Uvidíme, co se z toho vyloupne.

Komentáře nejsou povoleny.