Novinky

Toyota Hilux: konverze na kempovací vůz

Kempovat se dá prakticky v každém autě, které je tak velké, abyste si do něj dokázali lehnout. A komu nestačí punkování s matrací a sítěmi do oken, může si pořídit camper. I ty vznikají snad z každého myslitelného auta, kei počínaje a kamiony konče. Teď tu máme novinku BR-75 v podobě přestavby pick-upu Toyota Hilux na kempovací vůz. Jeho autorem je japonská firma Direct Cars.

Myslím si, že jako základ pro camper existují i vhodnější typy vozidel, než pick-up, v tomto případě by asi bylo praktičtější takové řešení, kdy lze kempovací nástavbu z auta sundat a postavit samostatně, ale proč ne, své zájemce si určitě najde i toto řešení. Vzhledem k tomu, že se bydlení omezuje na původní ložnou plochu pick-upu, je obytný prostor opravdu malý, ale i přesto se našlo místo na malé umyvadlo, sprchovat se lze venku pod výklopnými dvířky. Pro ty, kteří potřebují více místa pro další vybavení, Direct Cars nabízí ještě přívěs v Hilux designu.

Základní verze stojí 1,9 milionu korun, lze však pořídit i camper na bázi verze GR Sport, ta stojí 2,12 milionu korun a ve standardu je lednička, solární panely na střeše nebo markýza. Jediný dostupný motor pro Hilux je turbodiesel 2,4 l s výkonem 150 k a točivým momentem 400 Nm s šestistupňovým automatem.