Novinky

Toyota GR Corolla: divoký tuning od TOM´S

Japonský specialista na úpravy vozů Toyota a Lexus ukázal, jak bude vypadat tuning modelu GR Corolla, jenž bude k dispozici koncem letošního roku a jehož vývoji se podílel rallyeový jezdec Takamoto Katsuta. Ačkoli není v tuto chvíli k dispozici nic jiného, než dvě fotografie, od 1. března bude TOM´S Racing na tuhle úpravu přijímat objednávky. Cena a kompletní rozsah kitu Type TK pak bude asi pro nedočkavé zájemce velkým (před)vánočním překvapením. 😉

Po vizuální stránce je TOM´S GR Corolla naprosto brutální, minulá generace Civicu Type R vedle něj vypadá jako konzervativní vozítko pro důchodce. 😉 Přídi dominuje obrovská obdélníková tlama, splitter o rozměrech pikes-peakových speciálů a výrazné deflektory na rozšířených předních blatnících. Výraznější prahy přechází i vzadu do vytaženených blatníků, a mohutný zadní nárazník se chlubí rozměrným difuzorem a dvěma páry koncovek výfuku. na střeše je nainstalováno velké křídlo poněkud komplikovaných tvarů a na kapotě přibyla dvojice výdechů. TOM´S Racing také auto postavil na vlastní kola.

Jak už jsem uvedl, zatím není známo, jestli je Type TK pouze optipaket nebo zda se úpravce pověnuje i technice ve větším rozsahu, než je instalace nového zadního dílu výfuku.