Novinky

NightFury: Nissan GT-R s výkonem přes 3400 koní!

V případě Nissanu GT-R už jsme všelijaké úpravy. Impozantní, bizarní i hardcore, jednu dobu jsme žasli, když byla auta naladěna na výkon kolem 1000 koní, takže už nás nic nepřekvapí. Nebo ano? Tak se podívejte na Nissan GT-R NightFury. Se zaslepenými světlomety, nafouklým widebody kitem a zapadlými koly s balónovými pneumatikami vypadá fakt divně. Ale na první pohled je jasné, že tohle auto nevzniklo pro sklízení obdivu na tuningových srazech, je naprosto zřejmé, že jde o závoďák.

Americký závodník George Popworth auto postavil skutečně nejrychlejší GT-R na planetě pro šampionát DCT World Cup, což jsou tamní závody ve sprintu. Nejde přitom o žádnou skořápku a trubkovém rámu, jaké často na podobných akcích soutěží. je to prostě normální ( 😀 ) GT-R s pohonem všech kol a šestistupňovou převodovkou, jen trošku vytuněné. 😉 A to platí i o motoru. Nissan GT-R NightFury má původní motor V6 3,8 l, ale spousta blíže nespecifikovaných úprav zajistila, že dává jen těžko představitelný výkon 3450 koní. V takové specifikaci asi nebude žít moc dlouho, naštěstí jsou závody ve sprintu velmi krátké.

Zajímá vás, jak takové auto jezdí? Tak 0-100 km/h za ….dělám si srandu. 😀 Musí vám stačit informace, že 7,02 s po dupnutí na plynový pedál uvidíte na rychloměru údaj 334,67 km/h. Tož tak…