Novinky

Infiniti Q50 Black Opal: speciální edice pro ostrý Red Sport

Také máte pocit, že se na nejsportovnější model značky Infiniti nějak zapomnělo? U luxusní japonské značky asi došli ke stejnému názoru a pro modelový rok přichází limitovaná edice s plným označením Infiniti Q50 Red Sport 400 Black Opal. Zní to vznešeně, ale jedná se pouze o klasický Q50 Red Sport 400 s novým lakem Black Opal Metallic. Jedná se o černou barvu s opalizujícím efektem, to znamená, že v závislosti na úhlu pohledu a dopadu slunečních paprsků mění barvu na zelenou, modrou nebo purpurovou. Součástí edice je karbonové křidélko na víku kufru a loga modelu a značky v provedení „satin black“ a černá kůže uvnitř má červené prošívání.

Zmíněná extras vyjdou na 2200 dolarů, tedy zhruba 50 tisíc korun dle aktuálního výhodného kurzu a jsou k dispozici pouze pro Red Sport 400, přičemž Infiniti nesdělilo, kolik aut v této verzi vyrobí, ale bude prý „extrémně vzácná“. Třílitrový V6 se dvěma turby má stále 405 koní a 475 Nm, k dispozici je pouze se sedmistupňovým automatem, lze však volit mezi zadokolkou a AWD.

V rámci MY2023 ale došlo i na drobné korekce u běžných verzí Q50. V nabídce je nově čalounění hnědou kůží Saddle Brown a pořídit lze prosvětlené logo na přídi (doposud pouze u Red Sport). K dispozici je nový tříletý servisní program Premium Car s úkony zahrnutými v ceně.