Novinky

Lexus LC Ultimate Edition: limitka kupé a kabria pro Evropu

Gétéčko Lexus LC přináší pro modelový rok 2024 další vylepšení. Dotyková obrazovka se zvětšila na 12,3″, přibylo rozpoznávání hlasu a navigační systém na bázi cloudu. Na středovém tunelu došlo k přeskupení některých ovladačů okolo touchpadu, zvolit lze novou modro-bílou barevnou kombinaci čalounění a nový lak karoserie Sonic Copper. Na výběr jsou tři nové designy kovaných kol o rozměru 20 a 21 palců a vylepšený Lexus Safety System +. Měla by být také optimalizována logika desetistupňového automatu a funkčnost elektronického brzdového pedálu. A konečně akumulátory hybridu mají o něco větší kapacitu, zatímco u modelů s V8 přibyl režim Expert, jenž deaktivuje systém jízdní stability.

Podstatnější je však nová limitovaná edice s poněkud znepokojivým označením Ultimate Edition. Že by se s námi LC letos opravdu loučilo? Ne, že by nemělo po šesti letech nárok, ale kdyby v oblasti dlouhověkosti napodobilo GT-R, vůbec bych se nezlobil, vůbec totiž nestárne, což o verzi Convertible platí pochopitelně dvojnásob. 😉

Lexus LC Ultimate Edition má matný bílý lak Hakugin White, inspirovaný luxusním japonským porcelánem. Další specialitou jsou nové aerodynamické prvky předního nárazníku, které do něho nejsou poprvé v autoprůmyslu nalepené, ale zalisované. Interiér se oblékl do modré barvy Kachi-Blue, inspirovanou nitěmi, používanými na samurajských brněních. Na středovém tunelu je plaketa edice, na prazích ochranné lišty s nápisem Limited Edition a dveřní výplně a středový tunel je potažen alcantarou. Také motor V8 5,0 l má vylepšený software, jenž zajistí lepší odezvu plynu, měl by mít i lepší zvuk a také byl překalibrován zadní diferenciál s cílem zajistit lepší akceleraci.

Výroba modelů Lexus LC MY2024 začne v květnu, Ultimate Edition jde na linku v září.