Novinky

Toyota bZ: nové modely Sport Crossover a FlexSpace

Toyota v příštím roce rozšíří portfolio elektrických modelů bZ, jejichž příchod na autosalonu v Šanghaji předznamenávají dva koncepty. Ke stávajícímu crossoveru bZ4X a sedanu bZ3 přibude ještě lehce zvýšený liftback pojmenovaný prozatím bZ Sport Crossover a crossover bZ FlexSpace, jehož označení i tvary naznačují, že jeho prioritou bude nabídnout co největší interiér.

Toyota bZ Sport Crossover Concept má sympaticky dynamické tvary i proporce, silueta evokuje kupé a cílem je oslovit mladé zákazníky z generace Z. Auto vyvíjela Toyota s čínskými firmami BYD a FAW, takže zřejmě dostane tenké LFP akumulátory BYD Blade. Od roku 2024 je bude vyrábět společnost FAW Toyota Motor.

Toyota bZ FlexSpace Concept má být rodinně orientovaný vůz s velkou užitnou hodnotou, ale i jeho vizáž je vydařená. Tento projekt Toyota realizovala ve spolupráci s Guangzhou Automobile Group (GAC) a vyrábět a prodávat jej bude druhý čínský joint-venture GAC Toyota Motor. K žádnému z aut nebyly zatím poskytnuty žádné informace a není ani jasné, zda auta zůstanou pouze v Číně nebo se podívají i do Evropy.