Novinky

Honda S2000R: restomod s turbomotorem z Civicu Type R

Jsou auta, která by se mohla klidně vyrábět desítky let a nebylo by to na nich vůbec poznat. Roadster Honda S2000 je rozhodně jedním z nich, jeho nadčasové tvary a proporce byly cool počátkem tisícíletí, jsou cool teď a budou ,cool i nadále. Stačí případně změnit pár detailů, jako to Honda udělala před třemi roky u limitované edice náhradních dílů 20th Anniversary a jede se dál. 😉

Jasný důkaz teď přináší kalifornská tuningová firma Evasive Motorsports, která představila restomod úpravu Honda S2000R, která nejen že přináší aktualizaci designu, ale současně představuje techniku, která si plně zaslouží logo sportovních modelů Type R, kterou S2K bohužel nikdy nemělo.

Evasive Motorsports začali předním i zadním nárazníkem z již zmíněné 20th Anniversary, provedlo lehkou změnu oblasti prahů, namontovalo zrcátka Spoon, modifikovalo ochranné oblouky za sedadly a na víko kufru umístilo pořádné křídlo. Některé z panelů karoserie by měly být z karbonu. Interiér má moderní displej v kapličce, závodní volant, karbonové skořepiny Recaro a výplně dveří a palubní deska byla potažena mikroplyšem.

Daleko více změn se událo pod kapotou. Karbonové sání Mugen, titanový výfuk Origin Fab, závodní chladič Koyo Racing, sportovní podvozek KW Clubsport, jiné stabilizátory, výztuhy karoserie a brzdy Brembo. Klíčovou součástí modifikace pak je motor z minulé generace Civicu Type R (FK8). Dvoulitrová atmosféra F20 (241 k, 207 Nm) je sice skutečným motorářským klenotem a de facto udělala z S2000 legendu, ale v tomto případě musel udělat místo přeplňované ká-dvacítce s výkonem skoro o třetinu větším a s dvojnásobným točivým momentem. Vpřed tak auto táhne 310 koní a 400 Nm.

Nejlepší na Honda S2000R je, že nejde o one-off, Evasive Motorsports de facto udělal showcar a auto dodá v budoucnu jakémukoli zájemci. Cena nebyla zatím oznámena, ale je jasné, že to bude pořádná darda.

2 komentáře: „Honda S2000R: restomod s turbomotorem z Civicu Type R

  • Co k tomu jenom napsat. Nádhera. Já bych to bral i bez turba 😁

    • I já, ale svezl bych se s tím rád tak, jak to je. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.