Novinky

Honda Brio: facelift pro rok 2024

Honda v roce 2018 představila studii miniauta Small RS Concept, z níž o rok pozdějí vzešla druhá generace modelu Brio, určená pro asijsko-pacifické trhy, která zahrnuje i vizuálně velmi atraktivní stylingovou verzi RS. Design, který by se prosadil určitě i v Evropě, doplňuje jednodušší technika, než mají globální auta na větší platformě jazzu a k pohonu slouží atmosférická dvanáctistovka i-VTEC. Pro modelový rok 2024 dostává brio lehkou modernizaci.

Honda Brio MY2024 dostala nový přední nárazník s vizuálně propojenými bočními kapsami a větší maskou chladiče, která má ve verzi RS speciální výplň, tmavou lamelu a logo. Změny na přídi doplňuje nová optika LED světlometů. Model RS má také lehce pozměněný zadní nárazník a tmavší optiku zadních svítilen a nový design 15″ kol. Základní verze jezdí na 14″ ráfcích. Nabídku laků karoserie doplňují nové odstíny Electric Lime Metallic, Stellar Diamond Pearl a Meteoroid Gray Metallic, plus nové dvoubarevné varianty.

Interiér dostal pouze nové dekory palubní desky a čalounění sedadel. Přibylo ale (mimo dalších lehkých změn ve výbavách) červené startovací tlačítko a přepracovaný přístrojový štít pro RS, osvětlená řadicí páka a 7″ obrazovka infotainmentu. Benzinový motůrek má stále výkon 90 koní a točivý moment 110 Nm a kombinuje se buď s 5MT nebo CVT. Zatímco nová generace technicky spřízněného sedanu Honda Amaze v roce 2019 dostala novou platformu, současné brio využívá modernizovanou platformu svého předchůdce z roku 2011.

Vylepšené brio se už nabízí v Indonésii, kde začíná v přepočtu na 240 tisících korunách, na dalších trzích (Filipíny, Vietnam atp) se objeví později.