Novinky

Nissan láká na Z Nismo. Ale nedostane manuál…(?)

Nissan minulý týden teaserovým driftovacím videem de facto představil představil netrpělivě očekávanou sportovní verzi kupé Z. Akční záběry ukazují decentní bodykit, jenž moc pěkně doplňuje design karoserie. Detaily k autu ani oficiální fotky zatím nebyly dány k dispozici, takže stále neznáme ani výkon auta, ale na americkém fóru zetkařů už se objevila znepokojivá zpráva. Pochází údajně ze spolehlivého zdroje a tvrdí, že Nissan Z Nismo bude k dispozici pouze s devítistupňovým měničovým automatem, s fofrklackem se prý vůbec nepočítá. A vypadá to, že známe i důvod. Je smutný, ale pochopitelný – existující šestistuňový manuál nezvládne vyšší točivý moment poladěného motoru V6 3.0 twin-turbo a účetní oddělení inženýrům zatrhlo vývoj nové nebo zesílené skříně.

Jo, mimochodem, ještě něco o Nissanu Z Nismo víme – barvy. 😀 Auto bude k dispozici v lacích Stealth Gray, Everest White Pearl, Passion Red Tricoat a Brilliant Silver, kombinované se střechou Superblack. Doplní je ještě odstín Black Diamond Pearl shade a už z fabriky bude možné vozy vybavit dvojitými rychlými pruhy. Interiér se oblékne do kombinace kůže a alcantary.

Jeden myslel na “Nissan láká na Z Nismo. Ale nedostane manuál…(?)

  • Je to pěkný, ne že ne.

    Když je ve videu auto s automatem, těžko počítat, že v reálu bude manuál. Holt pro těch pár lidí, kterým to v dnešní pošahané době Nissan vyrobí, to nemá cenu řešit. Dobře se to pak zakryje za řeči o tom, že „jim to zatrhli zlí účetní“.

Komentáře nejsou povoleny.