Novinky

Honda slaví tituly ve formuli 1 i IndyCar 2023

Honda má za sebou velmi vydařenou sezonu formulového závodění, škoda, že nějak nestíhám se věnovat pravidelným článkům. 😉 Tým Red Bull Racing včera k již jistému Poháru konstruktérů formule 1 pro sezonu 2023 přidal ještě jezdecký titul Maxe Verstappena (už třetí), jemuž k zisku stačilo druhé místo v katarském sprintu, ale následný závod stejně zase vyhrál 🙂 a má po tomto víkendu už 433 bodů. Navíc má RBR šanci získat double, týmový kolega Sergio Pérez má velkou šanci skončit druhý v celkovém pořadí, pokud se tedy dá pro těch pár zbývajících závodů trošku dohromady (a nebude mít smůlu). Aktuálně má 224 bodů, což je o 30 více, než průběžně třetí Lewis Fňukal.

A slavilo se i po skončení letošní sezony „americké F1“ IndyCar. Pohár konstruktérů sice Hondě utekl o prsa japonské gymnastky (1425 vs 1437 bodů Chevroletu), ale spravila si chuť v poháru jezdců, jednoznačným vítězem je Alex Palou (656 bodů) a druhé místo patří Scottu Dixonovi (578 bodů), třetí McLaughlin na druhého ztratil 90 bodů. Oba piloti jsou z týmu Chip Ganassi Racing, jenž se celou sezonu přetahoval o vítězství v závodech až na pár výjimek pouze s jezdci týmu Penske (Chevrolet).

Napínavé až do konce to ještě bude letos v amerických prototypech LMDh a japonské Super Formula, ale k vítězství v Super GT by Honda potřebovala zázrak…