Novinky

Toyota Crown Sport (2024): další karosářská verze představena

Už se dlouho ví, že označení Crown ponese celá rodina modelů Toyoty a už se také ví, že sedan bude jen jeden z nich. První novodobý nositel tohoto jména je trošku podivný kříženec, ale teď se představuje druhý (a asi nejhezčí) z avizovaného kvarteta – Crown Sport. Ani tento model není standardní crossover, jedná se spíš o (nepatrně zvýšený) fastback. Ten zaujme prémiovými proporcemi a svalnatými tvary, které jako by se (při pohledu z profilu) inspirovaly u supry, příď pak samozřejmě ladí s ostatními aktuálními novinkami. Jsem si jistý, že tohle auto se bude zákazníků líbit.

Toyota Crown Sport má rozměry 4712 x 1880 x 1565 mm a rozvor 2770 mm, je tedy kratší, širší a vyšší, než originální crown. Má také nezávislé zavěšení zadní nápravy s aktivním řízením. Přesná specifikace pohonného systému zatím nebyla zveřejněna, ale jde o dobře známou hybridní klasiku s 2,5litrovým čtyřválcem. Tu koncem roku doplní ještě plug-in hybridní verze s „vysokovýkonným hnacím motorem“. Interiér je shodný s crownem, využije ale nové čalounění stropu, jež má odrážet zvuk v kabině. I tohle auto doplácí na přítomnost hybridního pohonu, 4,7m vůz nabídne kufr o objemu pouze 397 l. Ale tato hodnota bude stejná i plug-inu.

Základní cena Toyoty Crown Sport začíná na 5 9000 000 jenech, tedy necelých 890 tisíc korun, lze však využít také sedmiletou předplatitelskou službu Kinto, ta však prodraží auto na 1,19 milionu korun. Toyota chce měsíčně na JDM prodat kolem 700 exemplářů tohoto modelu.

3 komentáře: „Toyota Crown Sport (2024): další karosářská verze představena

  • Hodně mi to evokuje Infiniti FX/QX, což samozřejmě nemyslím zle. Po delší době auto, které mě fakt zaujalo 😀

    • Sice mě to nenapadlo, ale na tom FX něco je. 😉

    • Maxima: přesně, teď to jdu napsat do diskuse a tys to už napsal 🙂

Komentáře nejsou povoleny.