Novinky

Acura TLX Type S PMC Gotham Grey: Batman approved

Po ukončení výroby hybridního supersportu NSX (mimochodem všimli jste si, že automobilky jako Ferrari a Lamborghini teprve nyní přichází u sériových modelů s hybridní technikou a to dokonce stejné koncepce jako mělo NSX. Honda zase jednou předběhla dobu, donedávna téměř neprodávaný exot, dnes najednou běžná technika…) se zaměstnanci elitního závodu PMC (Performance Manufacturing Center) v Ohiu vrhli na ruční montáž exkluzivních PMC edicí Acury TLX Type S. Vloni postavili auta s NSXovými laky Curva Red, 130R White a Long Beach Blue a nyní je doplňuje další, pouze padesítikusová série TLX Type S PMC Edition s matným šedým lakem Gotham Grey.

Ano, je to ta samá barva, vyvinutá pro Hondu NSX Type S a podle Acury autu zajistí mnohem hrozivější vzhled, než mají ostatní TLX Type S. S tím nelze, než souhlasit. Jinak je novinka zcela identická s ostatními PMC Edition, což znamená, že šedý lak pěkně kombinuje s černými doplňky, jediným kontrastním prvkem jsou rudé brzdové třmeny. V interiéru je zkombinována červená a černá barva s karbonovými dekory a nesmí chybět ani plaketa s číslem a označením edice. Pod kapotou je stále V6 3.0 s turbem o výkonu 360 koní a točivém momentu 480 Nm, zkombinovaný s desetistupňovým automatem, obojí samozřejmě vlastního vývoje.

Acura TLX Type S PMC Edition Gotham Grey bude zatím vůbec nejdražším sedanem v historii značky, zájemci si musí připravit bez pěti dolarů rovných $67.000, což je díky přetrvávajícímu příznivému kurzu koruny velmi sympatických 1, 52 milionu korun.

Jeden myslel na “Acura TLX Type S PMC Gotham Grey: Batman approved

  • Tohle by se mi móc líbilo 🙂 Ta barva je po černé (klasika) asi pro mě nej. Vybavení a kvalitu neřeším, to je jasné. A myslím, že bych nepotřeboval mít nejrychlejší sedan planety. Narážím samozřejmě na výkon motoru, který je mírným zklamáním vzhledem ke konkurenci, ovšem určitě ne urážkou 🙂

Komentáře nejsou povoleny.