Novinky

Toyota Yaris Cross 2024: silnější hybrid a další novinky

Toyota představila vylepšení pro subkompaktní crossover Yaris Cross modelového roku 2024. Tou nejzajímavější novinkou je posílení u toho výkonnějšího z dvojice hybridních systémů. Výkon se zvýšil ze 125 na 132 k a točivý moment narostl ze 153 na 185 Nm. To už by při jízdě mohlo být opravdu znát, i když akcelerace z nuly na 100 km/h ze zlepšila z bídných 10,9 s na neméně bídných 10,7 s. 😀 Základ se 116 k zůstává beze změn.

Toyota kabinu vybavila buď kombinací 7″ přístrojového displeje a 9″ dotykového nebo 9″ a 12,3″. Vylepšený Tyoota Smart Connect umožňuje bezdrátové propojení s Applem i Androidem. Novinkou by měl být též Smart Digital Key, nové vzory čalounění zapracovalo se na redukci NVH. Yarisy Cross dostaly dynamic damper levého úchytu motoru, rezonátor na hadici sání, třívrstvou izolaci za palubní deskou a další vrstvu plsti v izolaci kapoty. Navíc má auto silnější čelní sklo i boční okna. Nějaká ta průběžná vylepšení mají i balíky bezpečnostních systémů a asistentů. V nabídce je také nový lak Juniper Blue a některé země dostanou i verzi Premiere Edition s 18″ koly a barvou karoserie Urban Khaki. 

Jeden myslel na “Toyota Yaris Cross 2024: silnější hybrid a další novinky

  • Škoda, že to nemá normální pohon, ale pro cilovku (holky ve městě) je to fuk. Jinak pěkný facelift, nic neznicili, spoustu toho zlepšili a přidali hnusnou barvu, která se bude líbit.

Komentáře nejsou povoleny.