Novinky

Honda Prelude: koncept se představil v L.A.

Honda minulý měsíc na JMS příjemně překvapila představením sériově vyhlížejícího konceptu (skutečného) kupé Prelude a plně si vědoma poprasku, jaký tím způsobí, je tajemnější, než pyramidy. Oficiálně neví nic – jestli se vůbec bude vyrábět, kde se bude prodávat, kde se bude vyrábět. Ví se jen, že nepůjde o elektromobil, ale ještě o hybrid a že to bude spíš gétéčko, než ostrý sporťák. Zatímco ještě před pár týdny Honda neváhala vystresovat celou Ameriku nejistotou, jestli se v této časti světa bude nabízet, následně auto představila na L.A. Auto Show. A co byste řekli? Že se dozvíme něco nového?

Samozřejmě že ne, oficiálně Honda stále „zkoumá, kde by se Prelude mohlo prodávat“ a dokonce nejsou k dispozici ani žádné nové fotky, které by se daly hodit jako tapeta na plochu. 🙁 Smysl těchto her nechápu, všichni vědí, na jakém trhu se prodá většina na planetě vyrobených kupé – i Honda. 😀 A Japonsko samozřejmě nebude ochuzeno, pokud tedy Honda skutečně něco zkoumá, pak to, jestli si Prelude zasloužíme v Evropě. 😉 Ale já jsem optimista a věřím, že ano.

Honda ústy amerického mluvčího pouze naznačila, že po ukončení prodeje Civicu Coupe cítí, že „by Prelude zaplnila mnoho segmentů na mnoha místech“. Vzhledem k tomu, že o autě nevíme nic a tedy ani rozměry, nevíme, jak je na tom velikostně v porovnání s Civicem, ale i kdyby bylo „jen“ tak velké jako Civic, logicky by mělo potenciál oslovit příznivce civiců i accordů – jednoduše proto, že nic jiného není. Rýpalové samozřejmě mohou namítnout, že Prelude bylo vždy odvozené od accordu, koneckonců sám jsem psal, že by autu mnohem víc slušeno označení Integra, ale když to vezmeme do důsledků, kupé na bázi současného pětimetrového accordu s nějakými sportovními ambicemi bychom asi nechtěli. Dost na tom, že i tohle kupé na bázi civicu bude o kus větší, než poslední 5. generace.

No nic, to jen abyste věděli, že tedy ani po premiéře v USA nic nového nevíme, 😀 raději vás nebudu děsit tím, že se někde psalo, že by se mělo prodávat od rok 2026, pevně doufám, že to Honda nenechá vyhnít a pustí kupé mezi lidi už příští rok. Nebojte se, bedlivě to sleduju. A nebuďte smutní, mám alespoň pár fotek z expozice Hondy, kde preludě dělalo společnost ještě elektrické prologue a motocompacto.

Jeden myslel na “Honda Prelude: koncept se představil v L.A.

  • jako pekny to je, ale preludu v tom moc nevidim, spis tu integru paradoxne.

Komentáře nejsou povoleny.