Novinky

Toyota GR Yaris WRC Special Edition: limitka na počest WRC titulu

Tým Gazoo Racing v letošní sezoně WRC získal pohár konstruktérů, jeho jezdci skončili celkově na 1. a 2. místě a v posledním závodě v Japonsku obsadily Yarisy WRC celé pódium. Prostě velmi vydařená sezona a německé zastoupení na počest tohoto triumfu připravilo třísetkusovou sérii hot hatche GR Yaris WRC Special Edition.

Zajímavé na něm je, že na něm na pohled není nic zajímavého, bohužel, absence nějakého rallye outfitu mi přijde jako promarněná šance. Auta budou k dispozici buď v bílé nebo červené barvě, mají černá 18″ kola a červené brzdové třmeny, na fotkách to ani nevypadá, že by auta měla nějaký speciální branding, plaketu nebo logo, což ale neznamená, že někde nějaký není nebo nebude. Další zajímavá věc na něm je, že dostane nějaké performance úpravy od Gazoo, ale zatím nebylo oznámeno jaké. Jediné, co víme, je, že součástí úprav bude i „High Performance” package se samosvorem Torsen a “customer-specific vehicle setup”, Ten má zajistit více agility a zábavy, ušité na míku každému majiteli. A to je asi vůbec největší trumf této edice, zjevně se v Evropě bude poprvé aplikovat individualizace Kinto Factory.

Poslední zajímavou 😉 věcí je, že Toyota očekává přetlak zájemců, ti se proto musí do 4. prosince registrovat do speciální aplikace a pokud budou vybráni (vylosováni?), musí do 14 dní dokončit objednávku. Svá auta dostanou ale až na nadcházející motoristickou sezonu, tedy někdy na jaře. Nejpozději v té době bude také oznámeno, jaké úpravy GR Yaris WRC Special Edition vlastně dostal. Prostě úplně normální zajíc v pytli. Akorát že budoucí majitelé budou mít jistotu, že v něm místo zajíce nebude třeba… tchoř. 😀