Novinky

Nissan na TAS: tři studentské projekty

Na lednový Tokyo Auto Salon 2024 se připravili také studenti sítě škol Nissan Technical College a vystaví tři zajímavé koncepty. Tím nejlepším je zcela jistě Nissan Seto, což je známý asymetrický Cube v retro stylu, inspirovaný Datsunem Bluebird. Tedy, inspirovaný. Vůz dostal chromovou masku bluebirdu se čtveřicí kulatých světlometů, chromový nárazník, zadné svítilny (fotka bohužel není k dispozici) a navíc má vytažené blatníky a tuningová kola. Úprava trvala studentům čtvrtého ročníku Mechanic & Customize Course z Kjóta.

Neméně vydařený je Adonis Skyline od studentů Mechanic & Car Body Master Course z Aiči. Myšlenkou tuningu bylo, „jak by mohl takové auto normálně využívat mladý muž s dobrým příjmem a aktivním soukromým životem“. Má o 50 mm rozšiřující widebody kit, zakázkový lak, spoiler na víku kufru, nová kola a palubní deska má nové povrchy, poskytující relaxovanější pocit.

Poslední je Elgrand Glassier, jenž propůjčuje velkoprostorovému modelu, upravenému pro kempování, zlepšené schopnosti mimo zpevněné cesty. Minivan dostal lehce upravenou příď z X-Trailu, lip předního nárazníku, nástavce blatníků, prahové nášlapy, kola Rays s off-roadovými pneumatikami, modifikované zadní svítilny, střešní nosič a konečně o 40 mm zvýšený podvozek.