Novinky

Nissan Ariya: elektromobil od Nismo

Nissan na Tokyo Auto Salon 2024 představil model Ariya, upravený divizí Nismo. Auto má obvyklý spodní bodykit v černé barvě a s červenou linkou, pevnější kola o velikosti 20 “ s pneumatikami 255/45 a polep na kapotě. Sedadla disponují výraznějším bočním vedením, čalounění je v kombinaci kůže a alcantary a doplňují to červené dekory v interiéru.

Ariya Nismo se bude nabízet ve dvou verzích – základní s výkonem 367 koní, točivým momentem 560 Nm a 66kWh akumulátorem. Výkonnější verze sympaticky posílila, poskytne výkon 435 k a točivý moment 600 Nm, má akumulátory s kapacitou 91 kWh. Podporuje je speciální jízdní režim Nismo s ostřejšími reakcemi na plyn a volitelně také s modulovaným zvukem, inspirovaným formulí E. Určitě došlo i na modifikace podvozku, protože Nissan slibuje lepší ovladatelnost a vyšší průjezdové rychlosti v zatáčkách. Prodej bude v Japonsku zahájen během pár měsíců.

Jeden myslel na “Nissan Ariya: elektromobil od Nismo

  • Na SUV to nevypadá vůbec zle a docela se mi líbí i vnitřek. Jen mi jaksi uniká smysl to vůbec mít… Ještě obyč Ariya dejme tomu, ale v takovéhle Nismo verzi bych bral mnohem radši Leafa nebo podobné auto. Holt musíme překonat dobu, kdy uhlák je pouze pro lamy a jiné podobné uživatele. Pokud z toho jednou budou auta i pro řidiče, pak budou i modely, u kterých bude dávat smysl mít verzi Nismo.

Komentáře nejsou povoleny.